Cursus (H)eerlijk verdiepen

Wanneer

21/03/2018 - 04/04/2018    
17:00 - 21:00

Waar

Perma-tuin Roeach
Uilke Boonstralaan 5, Joure, Friesland, 8501EB

Evenement type

Kaart wordt geladen...

(H)eerlijk verdiepen  in permacultuur. 

Ben je op zoek naar: inspiratie, nieuwe tuinideeën op natuurlijk basis en verdieping van je kennis over permacultuur? Dan is dit je KANS. Deze uitdagende cursus gaat over: het vergroten van biodiversiteit in de eigen (moes)tuin/ omgeving en samen werken met de Natuur, het bodemleven stimuleren, minder doen en toch meer opbrengst hebben.

Inhoud van de cursus

Deze cursus is geschikt voor tuiniers die de basiscursus (h)eerlijk moestuinieren hebben gevolgd en voor iedereen die de beginselen van permacultuur kent en toepast.

(H)eerlijk verdiepen gaat over samenwerken met de kracht van de Natuur. Het eerste theorieblok gaat over observeren en je verdiepen in wat je waarneemt in en op de bodem van je tuin. We staan stil bij het belang van humus voor de bodem en het nut van de aanwezigheid van (plaag)beesten. Ook hebben we het over welke natuurlijke middelen je inzet om meer biodiversiteit te krijgen.

In het tweede theorieblok gaan we in op de effecten van verschillende teeltmethoden op de bodem en wat dit doet met de worteling van planten in de bodem.  Je leert hoe je door het inzetten van de Natuurkracht gezonde en weerbare gewassen kunt opkweken in jouw tuin of op je balkon.

In de lessen leer je o.a.:

– hoe je de principes van permacultuur verder kunt toepassen,
– wat humus is,
– het nut van schimmels en bacteriën in je tuin,
– hoe je door het inzetten van de Natuurkracht gezonde en weerbare gewassen kunt kweken, overal,
– welke teeltmethode bij jou past.

Meer weten? Kijk hier.

 

Roeach organiseert cursussen en workshops het jaar rond. Interesse? Kijk op Roeach

Maandelijks komt er een Roeach nieuwsbrief uit met tuinweetjes en ander nieuws. Inschrijven?

Wil je een tuinadvies of een ontwerp voor “een tuin om op te eten?” Wij helpen je graag verder. Het eerste gesprek is gratis.