Er Is Weer een PermacultuurFestival dit Jaar!

Er Is Weer een PermacultuurFestival dit Jaar!
Er Is Weer een PermacultuurFestival dit Jaar!

Vorig jaar werd het PermacultuurFestival voor de eerste keer georganiseerd en was het een kleine overrompeling. In januari 2014 werd er het idee geopperd om iets dergelijks te doen, en al snel kwam het tot een volwaardig festival, met een uitgebreid aanbod van workshops, eten, rondleidingen, …

Het opmaken van de flyer, het promoten van het Festival, … al die dingen gingen gedaan worden, maar het enthousiasme was zo groot dat het allemaal niet nodig was. Het ging zelfs zo ver dat het festival al volgeboekt en uitverkocht was voordat het officieel opengesteld werd. Dit tot grote frustratie van velen die niet aanwezig konden zijn.

Vorig jaar ging het PermacultuurFestival enkel door te Samenland in Sint-Truiden. Om het Festival wat verder open te trekken en bekender te maken is er een nieuwe locatie bij gekomen waar ook workshops worden gehouden.

Gedeelde locatie

Naast Samenland vormt dit jaar ook Yggdrasil een onderdeel van het Festival. Hier zullen een deel van de workshops doorgaan en kan de tuin bezichtigd worden. Tussen beide locaties zal er een pendeldienst voorzien worden.

Op Yggdrasil gaan zo’n 8 workshops doorgaan, allemaal op zaterdag 4 juli en zondag 5 juli. De officiële opening gebeurt op Samenland op 3 juli. Het hele weekend door zullen er workshops zijn, maar ook activiteiten voor kinderen en jeugd, eten, overleg, kennismaking, …

Ook de overnachting is op Samenland, deze moet wel samen met het reserveren van uw toegangsticket vastgelegd worden.

Meer Festivalgangers

Zoals eerder gezegd was het Festival vorig jaar heel snel volzet, zeer waarschijnlijk zal het dit jaar niet anders zijn. Nu is het wel zo dat het vorig jaar de eerste editie was, en dat men voorzichtig is geweest met het aantal bezoekers. Dit jaar is er meer ervaring en is Yggdrasil erbij gekomen als extra locatie, dus is het aantal bezoekers gevoelig opgetrokken.

Er is plaats voor 500 bezoekers, dat lijkt veel, maar ik zou toch niet te lang twijfelen :-).

Sinds enkele dagen zijn de inschrijvingen geopend: Inschrijven!

Denk eraan, u geraakt niet binnen op het Festival als u niet ingeschreven bent!

Meer info over het Festival: PermacultuurFestival 2015.

 

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.