Een Primeur voor het PermacultuurNetwerk

Voedselbos Ketelbroek
Voedselbos Ketelbroek

Het Vlaamse PermacultuurNetwerk is een hele tijd geleden bescheiden begonnen. En vorig jaar is het project in een stroomversnelling terecht gekomen. Toen  verstuurden we een enquête met daarin enkele vragen over de noden en wensen van iedereen die met permacultuur bezig is.

Hieruit bleek dat informeren heel belangrijk was, daarom ook dat deze website en de wekelijkse blog is opgezet. Ondertussen is er nog van alles gebeurd, ook al heeft het grootste deel van het werk achter de schermen plaats gevonden. We hebben ervoor gekozen om kleine stapjes te nemen en zo een stevige basis te hebben met een geleidelijke maar constante vooruitgang.

Een volgende stap

In het voorjaar van 2015 gaat voor het eerst de ‘Permacultours’ door. De bedoeling hiervan is om met een groep permanauten enkele permacultuurprojecten te bezoeken. Door op die manier permacultuur in de praktijk in al zijn aspecten te ervaren, ga je oneindig veel meer leren dan wanneer je het zoveelste boek zou doorploegen. Bijkomend is er ook het sociale contact met gelijkgezinden. De reis gebeurt met de bus waardoor er voldoende tijd is om kennis te maken, ervaringen uit te wisselen en banden te creëren en aan te halen.

Beide aspecten, informeren en verbinden, zijn de hoofddoelen van het PermacultuurNetwerk. De Permacultours passen dan ook perfect in het opzet van het project en zullen met de regelmaat van de klok georganiseerd worden.

De eerste Permacultour

De eerste permacultour gaat door op zondag 26 april, de projecten die we gaan bezoeken zijn Het voedselbos in Ketelbroek en de Iewan-strowijk te Nijmegen. Op beide locaties is er een begeleide rondleiding.

Alle informatie over de uitstap kan je vinden via volgende link: Permacultours: Allereerste Uitstap met het PermacultuurNetwerk!

Let wel op: de uitstap is betalend, de volgorde van inschrijving verloopt volgens het ontvangen van de betalingen. We verwachten veel animo voor deze eerste permacultour en gaan deze informatie ook breed verspreiden. De autocar zal snel vol zitten, direct inschrijven is dus de boodschap!

(Foto: Copyright Esmeralda Borgo)

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.

2 gedachten over “Een Primeur voor het PermacultuurNetwerk”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.