Een Overzicht van Permacultuur

Een Overzicht van Permacultuur
Een Overzicht van Permacultuur

In verschillende voorgaande blogpost heb ik links gepost naar online cursussen, video’ films, website waar veel informatie op staat, facebook-groepen en ga zo maar door.

Het is helemaal niet moeilijk om informatie over permacultuur te vinden, maar WEL om door de bomen het bos nog te zien. U kan overal over vanalles lezen, op fora komen er constant tips, artikels en links voorbij en het vraagt gigantisch veel tijd om alles te lezen en te volgen.

Deze overvloed aan informatie zorgt ervoor dat u niet meer weet wat u moet doen, hoe u moet beginnen en wat de eigenlijke basisregels zijn van permacultuur. Hier op deze site worden de basisprincipes wel kort uitgelegd maar daar blijft het ook bij.

Nu is er toch iemand die de moeite heeft genomen om eens te gaan zitten voor zijn computer en ipv enkel te lezen, heeft hij het initiatief genomen om een soort overzicht op te stellen over permacultuur. Het is een mindmap geworden (nog in opbouw) waar u heel overzichtelijk de verschillende principes kunt terugvinden, de verschillende interpretaties van permacultuur, soorten hulpbronnen, …

De vertakkingen zijn heel divers, net zoals permacultuur dus.

Zoals ik al eerder schreef is het nog in opbouw, maar het loont toch al de moeite om eens te gaan kijken, al was het maar om de initiatiefnemer wat symbolische steun te geven. Ik neem trouwens aan dat suggesties ook altijd welkom zijn :-).

Hier is de link: Permacultuur Mindmap

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.