Drie nieuwe berichten voor deze week!

Ook deze week is er van alles gebeurd, en heb ik terug een selectie gemaakt. Drie artikels, maar 1 onderwerp domineerde deze week Facebook en andere sociale media.

Laten we daarom maar direct beginnen:

Bill Mollison is overleden

Bill Mollison, de vader van permacultuur, is overleden. Een schokgolf doorheen de permacultuurwereld. Bill was een zeer goede leraar en heeft vele mensen geïnspireerd.

Een quote van Bill Mollison gaat als volgt:

Though the problems of the world are increasingly complex, the solutions remain embarrassingly simple.

De bovenstaande quote is mijn favoriete van hem, maar er zijn er nog enkele interessante. Een selectie als eerbetoon vind je hier: Twaalf quotes als gedachtenis van Bill Mollison.

Voedselbossen

Een onderwerp waar ikzelf ook intensief mee bezig ben, dus is alle informatie hierover welkom! Heb je even tijd, dan kan je misschien eens het volgende artikel over voedselbossen lezen: Voedselbossen, zin en onzin.

Zeker de moeite!

Peren plukken

Als afsluiter: dit bericht viel net nog binnen in mijn mailbox:

Geachte, beste, lieve bekende, 

bij deze nodig ik je van harte uit om op 8 en/of 9 oktober in Olst (Ov.) te komen ParticiPeren in het werk dat de verse St. Eetbaar Olst-Wijhe in gang heeft gezet. 
Dankzij assertief optreden en een gunstige stand van de sterren is het vooralsnog gelukt om een deel van een oude perenbongerd (1962) in Olst te behouden. Het welslagen van De Grote ParticiPerenPluk op 8 & 9 oktober vergroot onze kansen om dit stuk cultuurlandschap blijvend in ecologisch beheer te kunnen nemen, samen met alle noabers van heinde en ver die voldoende waarde hechten aan echt en eerlijk eten van dichtbij.
Vandaar: 
 
Krijg de pere: kom naar de pluk!
 
Over de achtergrond en de eerdere aanloop kun je lezen op Facebook.com/EetbaarOlstWijhe
Hoe kun je ParticiPeren?
 
bedenk of je als plukker wilt meedoen, of als plukbuddy – voor n extra oogje en wat logistieke hulp. 
 
 
heb je een auto met aanhanger? (Of n flinke bus – of zelfs n vrachtauto…?) Laat het ons weten en neem hem mee. 
 
als plukker kun je natuurlijk ‘de pere krijgen’; ook daarover nadere info. 
 
– zegt het voort: neem noabers, vrienden, familie, collega’s mee – daarvoor is er t event op Facebook, en bijgaande flyer.
We werken van 10 – 17 uur, en om 13 uur is er de ParticiPicknick, waar ook niet-plukkers aan mee kunnen doen: iedereen neemt iets mee om te delen. 
Tot zover, alle goeds, en hopelijk tot 8 & 9 oktober!
Fransjan de Waard
The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.