Drie interessante links om te bekijken!

Het is momenteel druk in de tuin met de oogst van allerlei groenten en fruit. Het weer is redelijk en alles groeit heel goed momenteel. Dat is wel al anders geweest dit jaar 🙂 !

Ik heb deze week enkele interessante video’s, zelfs één waarbij je haren recht overeind gaan staan! Laten we er direct aan beginnen:

1. Hormoonverstoorders

Van tandpasta tot zonnecrème: in heel veel producten zitten chemische stoffen die onze hormonen ernstig in de war kunnen brengen. Een groep Franse journalisten wilde wel eens weten hoe groot de impact is van die hormoonverstoorders en waarom de regelgeving daaromtrent niet strenger is.

Bekijk de aflevering hier: Hormoonverstoorders

2. Niet-kerende grondbewerking

Ik blijf het fantastisch vinden om naar te kijken, het heeft voor mij heel veel duidelijk gemaakt. Grondbewerking is de reden voor een slechte structuur, niet de oplossing. Het klinkt misschien vreemd, maar bekijk volgende video maar eens: Infiltratie-test!

Een langere versie kan je hier bekijken: Slake en Infiltratie test, wil je nog meer leren kan je hier terecht.

3. Een avonturenpad om de natuur te ontdekken

Deze mail zat enkele weken geleden in mijn mailbox:

Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen met een droom te realiseren, het toegankelijk maken van de prachtige natuur op het eiland Chiloé voor mensen met een visuele, auditieve, fysische en psychische beperking.

Met de hulp van lokale mensen en vrijwilligers zijn we begonnen met het bouwen van een pad dat letterlijk iedereen toegang geeft tot de plaatselijke natuur, cultuur en geschiedenis van Chiloé’s eilandengroep. Het pad zal 400 meter lang zijn en 16 rustplaatsen hebben die elk iets vertellen, tonen, laten voelen over de regionale fauna en flora, gastronomie, geologie, lokale gebruiken,…

Om het pad verder te realiseren hebben we nog fondsen nodig. We hebben een korte video gemaakt waar we ons idee uitleggen en op onze website kan je meer informatie vinden. In de website is er een link naar ‘Indiegogo’ indien je ons wil sponsoren of je kan een storting doen op onze Belgische bankrekening.

De link naar de video is: Alihuen video

De link naar onze website is: www.alihuen.info

Het verspreiden van ons idee door het delen van het filmpje en de website met familie, vrienden en collega’s zou ons ook erg helpen.

Bij deze 🙂 . Bekijk de video, het is zeer de moeite en het is een ongelooflijk mooi project.

Dat was een kort overzicht van enkele interessante dingen die ik tegengekomen ben de afgelopen weken, ik denk dat jij er ook wat aan hebt!

Tot volgende keer …

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.