De Drie Nieuwe Berichten van deze Week

De Drie Nieuwe Berichten van deze Week
De Drie Nieuwe Berichten van deze Week

Zoals gewoonlijk zijn er ook deze keer 3 berichten, 3 links naar zaken die in mijn mailbox terecht kwamen of die ik ergens op het web gezien heb.

We gaan er meteen aan beginnen en de eerste is iets voor mensen met een voedselbos 🙂 .

1. Worldwide survey on forest gardens

Er kwam een mail met dit onderwerp binnen, de boodschap is ook Engels. Kort komt het erop neer dat deze persoon een wereldwijde enquête houdt over voedselbossen (groot en klein), tropische tuinen en agroforestry. Iedereen die hier iets mee doet wordt opgeroepen om de vragen te beantwooren zodat ze een globaal idee om hiermee verde onderzoek te verrichten. Alle informatie wordt doorgespeeld aan het Permaculture Research Network.

Hier is de originele tekst + de link:

Dear permaculture network coordinator,
I am contacting you about a worldwide survey on forest gardens. It would be of immense help to us if you could send a mail to your contacts who have a forest garden, a food forest, a tropical homegarden or a multistrata agroforestry system in your network inviting them to fill in the survey.
The aim is to establish a baseline for more detailed research on forest gardens and perennials. The data we gather will be made available to researchers of the permaculture research network and will be placed in the public domain as much as possible.

Here is the link to the survey:
https://www.surveymonkey.com/r/855WL2M

We thank you very much for your help.

Best wishes,
Tania Walisch

for the The Food Forest International Research Network (FFIRN)

2. Voor wie te veel okkernoten heeft om ze allemaal op te eten.

Noten zijn heel gezond, en wanneer je een notelaar in je tuin hebt staan, heb je vaak heel snel te veel. Een oplossing is dan om ze te laten persen en de notenolie te gebruiken. Want deze olie is heel goed voor verschillende redenen.

Meer uitleg hierover vind je in volgende bijlage: Van de walnoot een deugd maken.

3. Betaalbare windenergie

Windturbines bij ons zijn altijd gigantische mastodonten waar een serieus prijskaartje aanhangt. Voor je eigen huis, om off-grid te kunnen leven, is het bijna onmogelijk om een efficiënt systeem te vinden.

Maar er wordt aangewerkt, dat bewijst volgende video. De molen van de twee broers kost ongeveer evenveel als een nieuwe iPhone en levert voldoende energie voor een huishouden:

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.