De Derde Permacultours: Autarkia en het Aardehuisproject in Nederland

Een initiatief dat vorig jaar werd opgestart en nu reeds aan zijn derde editie toe is.

Vorige uitstappen waren telkens een succes, je kan de reisverslagen hier en hier nalezen! Als je ook graag eens meegaat op zo’n uitstap waarop je interessante projecten bezoekt en kan bijpraten met andere enthousiaste permanauten, lees dan zeker hieronder waar we dit jaar naartoe gaan.

Autarkia

Op zondag 21 augustus 2016 vertrekt om 7.00 u. een bus aan het Sint-Pietersstation in Gent en doet een tussenstop bij het station van Berchem (Antwerpen) om ons nadien naar Nederland te brengen. We hebben twee mooie en interessante plaatsen uitgekozen voor onze uitstap. Het wordt een boeiende dag die veel inspiratie kan bieden.

In de voormiddag krijgen we een rondleiding in Autarkia te Schaijk. Een zevental jaren geleden zijn Nellie en Dirk een ambachtelijke, biologische shiitake-kwekerij begonnen. Zij hebben gekozen voor het telen op eikenhouten stammen, omdat deze manier de natuur het meest benadert. De tuin is ingericht volgens de principes van permacultuur. Er is onder andere een poel, een moestuin, een geodeet als serre, fruitbomen, bessenstruiken, een blote voetenpad …

Voor meer informatie zie: http://www.autarkia.nl/.

’s Middags staat de tafel daar voor ons gedekt met een biologische, vegetarische lunch.

Aardehuis

Na de middag rijden we nog een stukje verder Nederland in, richting Deventer. Iets ten noorden van Deventer in Olst bezoeken we het ‘Aardehuisproject’. Het is een ecologisch woonproject met enkele earthships aangepast aan onze klimatologische omstandigheden. Er staan ook strobouw woningen, er is een natuurspeeltuin en in de lente van dit jaar beginnen ze met de aanleg van de permacultuurtuin.

Veel foto’s en informatie zijn te vinden op www.aardehuis.nl.

Om 16.00 u. vertrekken we uit Olst en dan zijn we, zonder onvoorzien oponthoud langs de weg, omstreeks 19.00 u in Berchem en rond 20.00 u.in Gent.

We hebben gekozen voor een autocar omdat er dan gelegenheid is om tijdens de reistijden elkaar beter te leren kennen en van gedachten te wisselen. Ook dat is immers belangrijk.

Inschrijven

Iedereen vanaf 16 jaar die geïnteresseerd is kan inschrijven. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40.

Volgorde van betaling is beslissend voor inschrijving. Uw inschrijving is pas geldig als we uw betaling hebben ontvangen!

Prijs: € 50,00 per persoon (lunch inbegrepen)

Gelieve in te schrijven door een mail te sturen naar waarna u de betalingsgegevens ontvangt. Graag ook vermelden waar je gaat opstappen.

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.