Boer doet leven, Portretten van landschapsboeren

Een boek met de verhalen van 20 pioniers die vaak met vallen en opstaan gekomen zijn waar ze nu zijn en tegelijkertijd voedsel en een aantrekkelijk landschap kunnen produceren.
Melkveehouders, akkerbouwers, een wijnboer, pluktuinders: ze vertellen hun verhaal en prachtige foto’s ondersteunen het. Het is moedig om zo het roer om te gooien, lang geleden soms al. Maar er zijn ook nieuwe boeren bij, die eerder in de IT zaten en nu zomaar begonnen.

Mergenmetz schreef een mooie recensie. “Ze kunnen de voorhoede zijn. De voorhoede van een veel grotere beweging. Ze laten zien dat het kan. En goed voorbeeld doet goed volgen.”

Ik zette de bedrijven op de kaart, bijna allemaal hebben ze een eigen website; sommigen houden rondleidingen of hebben een webwinkel. In het voedselbos in Graauw (Zeeland) kan je zelfs logeren.

Het boek is een initiatief van Berno Strootman, landschapsarchitect, tevens Rijksadviseur voor het Landschap. Vanaf 21:50 gaat het interview hieronder over dit boek.

Heb je ook een verhaal te vertellen over jouw permacultuurproject? Neem even contact op. Deel graag je ervaring en tips en trucs, zoals de boeren in dit boek.

The following two tabs change content below.

Karla Mulder