Betrouwbare Informatie over Permacultuur?

Goede en juiste informatie over permacultuur is in het Nederlands nog redelijk moeilijk te vinden, maar in het Engels wordt je letterlijk overspoelt als je ‘permaculture’ intikt in Google.

Meer dan 7.270.000 resultaten krijg je voor deze zoekterm, begin dan maar te zoeken naar wat je nodig hebt! Zoveel bronnen betekent ook veel onbetrouwbare of slechte informatie, gekopieerde teksten, …

Maar hoe weet je wie je wel kan vertrouwen?

Geoff Lawton?

Geoff Lawton is een student van Bill Mollison en een goede vriend van John D. Liu, bekend van verschillende films en documentaires waaronder bv. Green Gold.

Hij geeft al vele jaren cursussen en begeleid permacultuurprojecten in alle uithoeken van de wereld. Sinds enkele jaren publiceert hij ook regelmatig video’s over diverse onderwerpen zoals daktuinieren, permacultuurontwerpen, gebruik van dieren in permacultuur, …

De lijst is ondertussen al heel uitgebreid, er zijn al meer dan 40 video’s verschenen!

De video’s zijn niet vrij toegankelijk, maar heel veel moeite kost het niet.

Uren kijkplezier

Op de volgende site (http://geofflawton.com/) moet je jezelf registreren. Een mailadres voldoet, en je krijgt heel snel daarna een inlogcode.

Simpelweg inloggen met je mailadres en je code, daarna kan je beginnen kijken!

Ik garandeer je: verschillende uren kijkplezier, veel lessen om te leren, zelfs al gaat het ook vaak over totaal andere omstandigheden en onderwerpen.

Wat je sowieso meeneemt is een manier van kijken en denken, cruciaal voor ontwerpen en werken volgens permacultuur.

Zeker doen!

The following two tabs change content below.
Ik ben volop bezig met het uitwerken van het permacultuurproject ‘Yggdrasil‘. Natuurlijk Tuinieren in uw eigen tuin staat hier centraal. Door middel van online cursussen, workshops, rondleidingen, … promoot ik moestuinieren in samenwerking met de natuur.